top of page

Tricky Thread Studio

20191105_092517281_iOS (2).jpg

Tricky Thread Studio is gevestigd in Brummen-Gelderland.

De studio wordt gerund door Ineke de Brouwer en haar Twisted Sister. 

Bij Tricky Thread Studio wordt in een rustige en inspirerende omgeving de kennis van het eeuwenoude spinnen en weven ingezet voor realiseren van duurzame, moderne projecten.

 

In de basis is de techniek van het spinnen en weven hetzelfde gebleven. Door innovatie van de gereedschappen is het spinnen en weven de laatste jaren veel toegankelijker geworden. Tricky Thread Studio heeft veel kennis van het klassieke spinnen en weven, alsmede de nieuwere art yarns .

Bij Tricky Thread Studio wordt gewerkt met allerlei soorten vezels. 'Zachte' vezels als merino, polwarth, cashmere en zijde, maar ook ‘krullen’, zoals mohair, wensleydale en teeswater worden veel gebruikt. Evenals ‘vegetarische’ vezels zoals bamboe, seacell, rami en soya. 

 

Beide zussen houden van experimenteren met vezels en verf. Daarvoor maken zij gebruik van technieken die ze hebben geleerd van Alet Tienpont (textielwerk Wol enzo)

Tricky Thread Studio is op afspraak te bezoeken. Wanneer Ineke aanwezig is in de studio is er altijd de mogelijkheid ‘aan te schuiven’ met je project.

Voor beide zussen is het belangrijk dat deelnemers het plezier, kalmte en voldoening van dit ambacht ervaren.

De rustige en ontspannende uitstraling van Tricky Thread Studio is een garantie voor een bevredigend resultaat van je inspanning.

IMG_9853.JPG

Tricky Thread in Peru

bottom of page